RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

lørdag 12. mars 2011

Spektro

Se hva Pep fant hos Frelsesarmeen sitt utsalg i Trondheim for to uker siden!
Etter å ha gått forbi disse forundelige gjenstandene i flere år, oppsto det en hodestups forelskelse. Den har en utrolig vakker farge og dekor, ikke lik de tradisjonelt mye mørkere fargene vi tidligere har sett på Spektro-keramikk. For vi tror ganske sikkert at den er fra 50-60 tallet og at den  kommer fra Spektro keramikkfabrikk som lå i Skiptvet. Noen som kan bekrefte dette? Den er ca 30 cm høy, og mangler både klistrelapp og signatur.
Spektro keramikkfabrikk var lokalisert i Skiptvedt i Østfold, ikke langt fra der P&S holder til. Mange har begynt å samle på keramikk fra Spektro, sammen med annen fabrikkeramikk fra området. Vi skal skrive mere om dette senere, ettersom det fantes mange spennende keramikkfabrikker i Østfold for 50-60 år siden.

Den trenger litt luft for å komme til sin rett :-)
 

 
Dette er klistremerket fra Spektro. På mange gjenstander er den dessverre fjernet, men her på lysestaken sitter den fortsatt på.

2 kommentarer:

 1. For en fantastisk blogg!
  Min mor har en lik urne, men i blågrønne farger. Utrolig fin!! Jeg er veldig interessert i norks porselens og keramikk-industri, og kommer til å lese mye her inne fremover

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk, det var hyggelig å høre! Vi prøver å skrive litt om de tingene som vi er interessert i og opptatt av. Litt fakta her, en liten personlig historie eller kommentar der, uten å skrive for mye heller. Tar alle bildene selv, noe som er en stor del av gleden :-)

   Med dine sammenfallende interesser, så finner du sikkert en god del interessant :-) God lesing!

   Hilsen Pep og Salt

   Slett