RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

tirsdag 3. mai 2011

Studiokeramikk                         Hald-Soon-Norway

Keramisk blomsterpotte av Dagny og Finn Hald; funnet på bruktmarkedet for kr 10,- sammen med alle de andre blomsterpottene i ulike farger og fasonger.
Dagny Hald ( 1936 - 2001) var billedkunstner og grafiker, og sammen med mannen Finn Hald (1929- ) drev de verksted i Son. Ved siden av selvstendige kunstneriske uttrykk, utviklet de et tett kunstnerisk samarbeide der hun arbeidet med dekor til Finns stengodsarbeider.
.

               AK   Alf og Kari Rognved
Alf og Kari Rongved; "Produksjon av keramiske husholdningsartikler og dekorasjonsgjenstander", lokalisert til Paradis i Bergen. Alf Rognved (1924 - ) har vært en av de viktigste keramikerne i Norge etter 2. verdenskrig. Han jobbet i mange år sammen med sin kone og kollega, keramikeren Kari Rognved. Hun gikk bort for noen år siden. Denne vasen fant vi på bruktbutikken oppi gata for noen uker siden.

Disse lysestakene fant vi på loppemarked i fjor. De er laget av de to keramikerene Ragnhild Hvalstad og Elisabeth (Lilli) Scheel. Sammen drev de et keramikkverksted på Bestum i Oslo fra 1923 til 1962 da Hvalstad døde. Det ser ut til at disse ble solgt fra Kunstnerforbundet der de fra 1924 fram til ca 1960 hadde årlige salgsutstillinger. Lilli Scheel fortsatte keramikkverkstedet alene i noen år. Hun døde i 1990.

Vi betalte kr 40,- pr stk


       RHLS  Ragnhild Hvalstad og Lilli Scheel

HKbg    Hansen Kongsberg
Denne lille vasen av Rolf Hansen ( 1922 - 2004) fant vi på loppemarked i høst. Han ble født i Kristiania i 1922 og var også en av norges fremste keramikere. Han hadde keramikkverksted på Kongsberg fra 1947 til han døde i 2004.
.

2 kommentarer:

  1. You are very lucky. I love the Hald flower pot.

    SvarSlett
  2. Yes, we are, and we only paid aprox 1 pound! It was found between all the mass produced pots in all colors and shapes :-) Love your blog! Pep&Salt

    SvarSlett