RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

mandag 19. september 2011

Arol keramikk fra HaldenVi har gjennom vår interesse for norsk keramikk kommet over mange produkter fra Arol opp gjennom årene. Mye av denne keramikken er formpresset og tradisjonell fabrikkeramikk med ulikt mønster, noe med svært grov struktur og relieffdekor. I det siste har vi fått øynene opp for de håndmalte / hånddekorerte fatene, slik som dette nydelige fatet med blomsterdekor. Det fant vi på Fretex da vi var på besøk i Sandefjord. Vi betalte kr 100,- (etter 50 % avslag).

Arol ble forøvrig startet i 1943 i Halden av Arne Olsen (Ar=Ol) og Erik Jacobsen. Mye av produksjonen omfattet bruksting som fat, vaser, urner, skåler, terriner og krus, samt interiør-, reklame- og souvernirgjenstander.

I 1949 hadde bedriften 15 ansatte med A. Kristiansen som kunsnerisk leder. Samme året var Arol en av åtte moderne virksomheter som deltok i vandreutstillingen "Østfoldkeramikk gjennem 4000 år"  (Kilder: "Moderne antikviteter - Norsk keramikk", Olsen og Andersen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar