RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

mandag 19. november 2012

Siri fra HadelandHer er Peps samling av Siri fra Hadeland glassverk, fra 50-60-70 tallet.Willy Johansson, født 1921 på Jevnaker, var tredje generasjon glassarbeider på Glasshytta ved Hadeland Glassverk, hvor han jobbet i 40 år. Han startet i 1942, ble formgiver/designer fra 1947 fram til han gikk av som pensjonist i 1988.

Han arbeidet med enkle, stramme former og med en avdempet og harmonisk fargebruk. Johansson tegnet like gjerne billige hverdagsvarer som det eksklusive kunstglasset. For sine glassarbeider vant han mange internasjonale priser, bl.a. på triennalene i Milano i 1954, 1957 og 1960. Jacob-prisen 1957. Representert i alle skandinaviske kunstindustrimuseer og en rekke andre museer i inn- og utland”.

I 50-årene hadde glassverket stor suksess med nettopp serien Siri, Johanssons nyskapende utnyttelse av pressglassteknikken. Serien skal være produsert til utpå 70-tallet, og vi finner til stadighet nye deler / eksemplarer på loppemarked. De finnes i runde eller firkantete avrundete former, i blankt eller sotet pressglass. Willy Johansson døde i 1993.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar