RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

lørdag 16. februar 2013

Brunette fra serien Kongsstein, StavangerflintFoto: Retroscandinavian
Kåre Berven Fjeldsaa (1918-19919) ble utdannet keramiker i 1942 ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Han drev eget verksted i ca 10 år før han i 1958 ble ansatt som kunstnerisk leder ved Stavangerflint. Stavangerflint ble slått sammen med Figgjo Fajanse i 1968, og Fjeldsaa fortsatte som kunstnerisk leder 1973-1985.
En av hans mest kjente former er nettopp modellen "Kongsstein". Den ble laget med både glatt og relieffaktig overflate. Serviset som er avbildet her heter "Brunette" og er vel ett av de servisene som vi husker best fra vår oppvekst på 70-tallet. Det ble laget ensfarget med relieff, og det kunne dermed brukes i ulike fargekombinasjoner. Det finnes angivelig i mørkt grønt, brunt, beige, hvitt, gult, mørk blått og blågrønt (som vist på dette bildet). Bildet viser tekopp og fat som TV-tallerken.
På enkelte av disse Kongsstein-modellene ble bl.a Inger Waage sin servisedekor benyttet, som f.eks på serviset Kon-Tiki.
5 kommentarer:

 1. Dette er en av mine store favoritter, jeg kjøper alt jeg kommer over i den olivengrønne/brune utgaven. Relieffmønsteret er så enkelt og lekkert, spesielt på de delene som har mye mønster, som tekoppene, serveringsfatene, kannen og det lille sausnebbet som titter frem til venstre på bildet! Jeg har ikke sett denne fargen før, den er kjempefin!!

  SvarSlett
 2. Anonym27/4/13

  Hei! Jeg har en brun tekanne med mønster, lokk fra Stavanger Flint. Den er ganske lik den Kåre Berven produserte på 60-tallet. I god stand!
  Er du interessert, kontakt meg på tlf: 45093265 eller mail: linn_mrakic@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Hei, og takk for interessen og tilbudet :-) For tiden driver vi å rydder i skuffer og skap, så vi må dessverre takke pent nei til flere tekanner :-) Men kanskje andre som leser dette er interessert ? Ha en fin søndag! Mvh Pep og Salt

  SvarSlett
 4. Hei! får jeg lov til å bruke bildet ditt?
  Etterlyser nemlig dette service i blått, og tenkte legge ut annonse på finn ønskes kjøpt....
  Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og ja, værsågod!
   Og takk for at du spør :-)

   Mvh Pep og Salt

   Slett