RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

mandag 11. februar 2013

Iittala, Ultima Thule

Og så kom endelig vinteren.
Og da Pep forrige dagen kom over disse Iittala-glassene til kr 10,- pr stk i glassortimentet på bruktbutikken, ble de gamle telysholderne byttet ut.

Mønsteret heter Ultima Thule og er designet av Tapio Wirkkala (1915-1985) Nuutajärvi, Finland 1967.

Glassene er fortsatt i produksjon, men ble opprinnelig laget for flyselskapet Finair.

Tapio Wirkkala jobbet for Iittala fra 1946 til sin død i 1985.

3 kommentarer:

  1. Ultima Thule er en av mine største glassfavoritter, de er så nydelige!! Er stadig på jakt etter disse, men syns de er vanskelige å finne på bruktbutikkene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig! Og de passer til naturelementene og vinteren; is og snø... Kom til å tenke på årstiden og de flotte isforholdene om dagen. Pep på danseskøyter har hatt nærkontakt med isen på innlandsvann flere ganger denne vinter (taggene har satt seg i issprekker og ført til knall og fall). Hun har derfor nettopp kjøpt seg svenske skridskor (turskøyter)og håper på mange flotte turer før snøen legger seg på vannene. Men da er det fram med skiene og kakao-termosen, og så kanskje noe varmt i Ultima Thule-glassene foran Jøtulovnen om kvelden :-)

      Slett