RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

tirsdag 30. juli 2013

Kockums Emaljeverk i Ronneby (KER)


De fleste av disse emaljerte husholdningsartiklene kommer fra Kockums Emaljeverk i Ronneby (KER). Vi har samlet disse på loppis både i Sverige og Norge. Spesielt populært er det i dag å samle på fargene som vist på dette ene bildet; kremgult med grønn kant, en fargekombinasjon lansert i 1935.

De første produktene var hvite med blå kant, spesielt populære for sitt hygieniske formål innen privathusholdninger og sykehus. Disse ble lansert på slutten av 1800 tallet av Kockums Jernverks AB. De satset spesielt på granittemalje som var ekstra slitesterk.

På begynnelsen av 1900 tallet ble mange nye farger lansert, og produksjonen ble etter hvert svært stor, helt opp i 30 000 gjenstander pr døgn. Mye ble eksportert til Amerika.

Men på samme måte som de emaljerte husholdningsartiklene ble populære for sine hygieniske og slitesterke egenskaper, på samme måte ble disse etter hvert utkonkurrert av plast og rustfritt stål. Produksjonen stanset derfor i 1971.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar