RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

tirsdag 27. august 2013

Scandinavian design fra 50-60 tallet


Sotfarget glass fra Hadeland og Skaugum bestikk. Glassbollene er fra serien "Multe" og er designet i 1965-66 av en av Hadelands mest innflytelsesrike glassdesignere, Wilhelm (Willy) Johanssen (1921-93) Bestikket har vi samlet gjennom flere år, så nå kan vi dekke til kalas :-)
 
Bestikket består av deler fra: 
Skaugum; bestikk produsert i tre generasjoner ved familiebedriften på Geilo. Bordknivene er håndsmidde og produseres i dag i hvitt, rødt, svart, teak og natur kebony.
Øyo; produsert av Brødrene Øyo AS i 130 år, også lokalisert på Geilo.

Vi tittet litt nøyere på et par av knivene. De har inngravert "The Gangrels cup 1. pr 64 " , så noen har slåss for disse :-)

Etter hvert har vi også samlet masse teak bestikk, også bl.a fra Helle Fabrikker AS, etablert i 1965. Tror snart alle i nærmeste familie har fått teak serveringsbestikk i enten bursdags- eller julegave.


Forrige dagen fant vi 6 respatex spisebrikker med ulik farge på hver side. Produsentens klistremerke satt fortsatt på:
"EN EKTE RESPATEX PLATE * PRODUSERT AV NORSK HYDRO". Morsomt.... !

4 kommentarer:

 1. Å så lekkert!!! Er det Multe- bollen? Jeg fant den i to ulike høyder for litt siden i samme lekre sotfarge. Serveringsbestikket tror jeg jammen også er likt mitt, det er så karakteristisk med de tynne spisse skaftene. Respatex spisebrikkene er råfine!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig !!! Vi visste ikke at bollene kaltes Multe, så det skal vi legge inn i innlegget. Takk for tipset :-)

   Slett
  2. Bare hyggelig:-) Vet ikke om dette blir en aktiv link, men her er innlegget mitt med Multeskåler og serveringsbestikk: http://stuffthatmakesmyheartbeatfaster.blogspot.no/2013/06/pieces-of-teak-glass-and-pottery.html?m=1
   Er det det samme bestikket, tro? Jeg fant ikke ut stort om det!

   Slett
  3. Jo, den virket. Var nettopp inne og tittet på de mange flotte bildene (og tingene)dine. Skulle nesten tro du hadde vært og tatt bilder av ting i skapene våre :-) Snøballen fra KB er pakket i hytte-eska, ferskenasjettene fra Hadeland er overtatt av Marlene i Oslo, og hjem fra bruktbutikken forrige dagen kom et større serveringsfat fra Kronjyden (samme mønster). Teakbestikket har vi nå talt opp, og vi fant ut at vi har 18 deler av det samme som du viser. I tillegg har vi plukket med oss mye annet teakbestikk på vår ferd. Det står "Made in Norway" på alle, unntatt en del som det står Jajod på. Søk på nettet har også satt oss på sporet av navnet Madeleine. Når vi søker på disse navnene, havner vi i Canada eller India. Så der står saken foreløpig :-)

   Slett