RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

tirsdag 5. november 2013

Dampet hjertemusling - Uttian - Egersundfat

Disse hjertemuslingene er sanket i fjæra på Uttian. Vi dampet dem i hvitvin, hvitløk og persille/vårløk. Av og til tømmer vi på en skvett fløte. ..Mmmm...
Her servert på Egersundfat.

På bildet viser Pep og Salt hvor Uttian ligger.





2 kommentarer:

  1. Mmmm!!! Så deilig det ser ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de smaker fortreffelig! Lærte å plukke og tilberede de for ca 20 år siden, og siden den gang er det fast takst å servere dette til feriegjester. Men først må de selv ned i fjæra med bøtte og rive :-) De fleste synes de er kjempegode, men selvfølgelig kun de som liker skjell og muslinger i utgangspunktet. Vi kan dessverre ikke spise blåskjell og oskjell fra samme stedet. De inneholder for mye sand og grus pga den sterke strømmen ved flo og fjære, men desto mange små perlemors-perler som barna samlet som skatter når skjell ble prøvesmakt eller brukt til krabbemat. Minnene strømmer på :) Har tenkt å utvide jakten til å inkludere snegler og kråkeboller, men vil gjerne få presentert dette av en kjenner først. Det føles tryggest.

      Slett