RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

lørdag 7. juni 2014

Fredriksstad Preservering co A/S


Fredrikstad Preservering (fiskehermetikkfabrikk) var landets nest største og eksisterte fra 1913 til 1961.

Den var en viktig arbeidsplass for ca 50 kvinner.
Der jobbet de først og fremst i sesongen august - september med å legge ned sild og ansjos, men det kan da umulig ha vært i disse nydelige boksene ???

Tusen takk for ny info fra leser:
"Metallskrinene ble brukt til å pakke flere mindre bokser med sardiner/makrellfileter/ ansjos opp i. Særlig til jul før midten av 1960 tallet var det populært med slike bokser. Husmødrene hadde de som gjenbruk til oppbevaring av kjeks og kaker."  

3 kommentarer:

 1. Metallskrinene ble brukt til å pakke flere mindre bokser med sardiner/makrellfileter/ansjos opp i. Særlig til jul før midten av 1960 tallet var det populært med slike bokser. Husmødrene hadde de som gjenbruk til oppbevaring av kjeks og kaker.

  SvarSlett
 2. Metallskrinene ble brukt til å pakke flere mindre bokser med sardiner/makrellfileter/ansjos opp i. Særlig til jul før midten av 1960 tallet var det populært med slike bokser. Husmødrene hadde de som gjenbruk til oppbevaring av kjeks og kaker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for denne informasjonen! Det var oppklarende :-)

   Slett