Disse hjertemuslingene er sanket i fjæra på Uttian. Vi dampet dem i hvitvin, hvitløk og persille/vårløk. Av og til tømmer vi på en skvett fløte. ..Mmmm... Her servert på Egersundfat.
Ja, de smaker fortreffelig! Lærte å plukke og tilberede de for ca 20 år siden, og siden den gang er det fast takst å servere dette til feriegjester. Men først må de selv ned i fjæra med bøtte og rive :-) De fleste synes de er kjempegode, men selvfølgelig kun de som liker skjell og muslinger i utgangspunktet. Vi kan dessverre ikke spise blåskjell og oskjell fra samme stedet. De inneholder for mye sand og grus pga den sterke strømmen ved flo og fjære, men desto mange små perlemors-perler som barna samlet som skatter når skjell ble prøvesmakt eller brukt til krabbemat. Minnene strømmer på :) Har tenkt å utvide jakten til å inkludere snegler og kråkeboller, men vil gjerne få presentert dette av en kjenner først. Det føles tryggest.
Mmmm!!! Så deilig det ser ut!
SvarSlettJa, de smaker fortreffelig! Lærte å plukke og tilberede de for ca 20 år siden, og siden den gang er det fast takst å servere dette til feriegjester. Men først må de selv ned i fjæra med bøtte og rive :-) De fleste synes de er kjempegode, men selvfølgelig kun de som liker skjell og muslinger i utgangspunktet. Vi kan dessverre ikke spise blåskjell og oskjell fra samme stedet. De inneholder for mye sand og grus pga den sterke strømmen ved flo og fjære, men desto mange små perlemors-perler som barna samlet som skatter når skjell ble prøvesmakt eller brukt til krabbemat. Minnene strømmer på :) Har tenkt å utvide jakten til å inkludere snegler og kråkeboller, men vil gjerne få presentert dette av en kjenner først. Det føles tryggest.
Slett