RETRO VINTAGE BRUKT

RETRO - VINTAGE - BRUKT
Pep og Salt tar alle bildene i denne bloggen selv, og gjennom personlige bilder, historier og kommentarer presenterer vi våre mange flotte og interessante funn fra loppis og bruktbutikker

Følg også
http://retroscandinavianbutikk.blogspot.no/
og Retroscandinavian på instagram

Hvis du har spørsmål eller vil kjøpe noe fra butikken, kontakt oss på retroscandinavian@gmail.com
Med vennlig hilsen Pep og Salt

mandag 4. februar 2013

Hadeland glassverk 1930 - 1950

Pep har i mange år samlet på gammelt pressglass fra bl.a Hadeland Glassverk. Dette er et lite utvalg av pressglass som er produsert på 1930-50 tallet. Det finnes i flere vakre farger, og størrelsen på rillene kommer i to ulike bredder / varianter.
Sverre Pettersen, Hadeland Glassverk
Grønn "Siljan" på lakserød "Sola"
Begge mønstrene er designet av Sverre Pettersen (1884-1959). Han var kunstnerisk leder ved Hadeland Glassverk, hvor han var ansatt fra 1928-1949. Både som billedkunstner og glassdesigner fulgte han de nye stiltrendene mot funksjonalisme og modernisme og fornyet glassproduksjonen i stor grad.


Mønsteret med de smale rillene heter "Siljan" (se det grønne pressglasset).

De lakserosa asjettene med litt bredere riller heter "Sola" og er designet av Sverre Pettersen 1935.

Finnes det i blått mon tro? Anyone?
Sverre Pettersen "Siljan" Hadeland Glassverk
Sverre Pettersen "Sola" Hadeland Glassverk

4 kommentarer:

 1. De er så fine de gammle glass tingene ! Jeg var heldig å kom over sånne glass asjetter og skåler nå , rett før de skulle kastes. Fin tirsdag !

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så heldig! Godt at det er mange av oss som vet å sette pris på gammelt pressglass og tar vare på det, med eller uten bruksslitasje. Og i butikkene selges kopier :-) Ha en fortsatt fin uke. Hilsen Pep og Salt

   Slett
 2. Disse er kjempesøte, begge bestemødrene mine hadde slike! Har aldri sett dem i blått. Så fin blogg dere har, veldig mye fin kunnskap:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :-) Ja, vi husker også godt dette pressglasset fra mormor sitt kjøkkenskap. De er veldig flotte å dekke bordet med, spesielt når det er litt mørkt og en tenner telys på bordet :-)Da skinner det!
   Fortsatt god vinter! Hilsen Pep og Salt

   Slett